2020 - Culoare și detalii

Idei pentru a trăi așa cum îți place

Culoarea este importantă pentru starea noastră de bine. Ochii noștri sunt foarte dezvoltați iar culorile ne stimulează endorfinele, sănătatea și starea de spirit. Încă de la vârste foarte timpurii, știm care culori ne plac și care nu, iar odată cu trecerea timpului, înțelegem mai bine rolul culorii în viața noastră, culorile care ne fac fericiți, cele care ne liniștesc, dar și cele care ne dau o stare de agitație. 
Pornind de la preferințele noastre cromatice, atunci când amenajăm o încăpere trebuie să  ținem cont de câteva aspecte.Culoarea dintr-o cameră este afectată atât de orientarea camerei cât și de lumina de afară. 

O cameră care este îndreptată spre nord, nord-est, tinde să fie întunecată și rece, de aceea are nevoie de culori calde, iar o cameră îndreptată spre sud, sud-vest este luminoasă și călduroasă și poate accepta și culori reci.
În primul rând, înainte să alegem culoarea sau culorile unei camere trebuie să știm și să înțelegem destinația acesteia.
De exemplu: În bucătăriile famiilor numeroase, sunt potrivite culorile reci pentru a liniști și armoniza atmosfera; pe când bucătăriile cuplurior fără copii pot fi mai dramatice. Băile pot avea culori neutre și mici accente de culoare. Dacă ne dorim un somn liniștit, atunci culorile 
perfecte pentru dormitoare sunt cele pastelate. Cei care sunt atrași de culorile puternice, trebuie să știe că acestea pot fi folosite în spații care sunt rar folosite (holuri, casa scării, dining, băi mici) pentru a crea o senzație de intimitate. 

Culorile ne pot face să ne relaxăm sau să ne activăm, de aceea este foarte important să știm ce ne dorim de la fiecare spațiu al casei noastre.
Când alegem culoarea vopselei pentru pereți nu trebuie să ne ghidăm după culoarea din recipient. Pentru a avea o idee cât mai clară despre rezultatul final, este indicat să facem un pătrat mare (40x40cm) pe perete din culoarea dorită, în 2 straturi.
Pentru a stabili culoarea pe care o vom utiliza într-o cameră trebuie să urmăm 3 pasi:
   1. Către ce punct cardinal este îndreptată camera
   2. Pe unde intră lumina naturală în cameră
   3. Destinația camerei,  cum vom folosi acea cameră.

Dacă preferați albul pe pereți, puteți aduce culoare în cameră prin covoare, draperii, 
perne sau decorațiuni.

Ultimele stiri

  Produsul a fost adaugat in cos