4 Trucuri pentru a avea un decor de Paste colorat și plin de fanezie

Paștele este ca o gură de aer proaspăt după multe luni lipsite de culoare, o perioadă de sărbătoare care aduce cu sine bucurie, veselie și posibilitatea de a îți decora casa în nuanțe pastelate, cu multe flori și decorațiuni pline de viață.

Dacă iubești primăvara și culorile ce apar în natură în acest sezon, te vei îndrăgosti de nuanțele vesele și decorațiunile haioase din colecția specială Paște Colorat. Elemente naturale, flori, iepurași, rățuște și oițe nostime abia așteaptă să îți învioreze casa, să îi ofere acel aer de ospitalitate, căldură și bucurie pe care cei dragi îl vor aprecia.

Deși nu există o rețetă perfectă pentru a realiza un decor de Paște colorat și plin de fantezie, ți-am pregătit câteva sfaturi care sperăm că te vor ajuta în alegerea decorațiunilor potrivite personalității tale și care vor face decorarea casei distractivă și ușoară.

 

1.      Decorează cu animale drăgălașe

Cu puțină creativitate poți crea chiar la tine în sufragerie o pajiște plină de viață și animată cu iepurași haioși îmbrăcați în rochițe pastelate sau iepuri mari, ce par serioși, rătuște puse pe șotii, broscuțe ce se odihnesc pe frunze bogate și turturele finuțe ce stau ascunse printre crengi. Copiii se vor bucura descoperind fiecare detaliu, iar pentru a amplifica atmosfera de poveste idilică poți așeza decorațiunile printre flori sau iarbă artificială, iar pentru un plus de veridicitate, poți chiar agăța căsuțe pentru păsări în ramurile unui copac improvizat.

Folosește-te de toate spațiile pe care le ai la dispoziție pentru a adăuga un strop de magie: comoda poate deveni locul de joacă al iepurașilor neastâmpărați, în timp ce măsuța de cafea poate găzdui discuțiile nesfârșite ale rățuștelor guralive, cât timp atmosfera este veselă, colorată și aduce zâmbete pe chipurile celor mici, orice este permis.

 

2.     Alege veselă spectaculoasă

Aranjarea mesei de Paște este prilejul perfect pentru a da frâu liber creativității și a-ți suprinde invitații cu veselă specială. Uită de farfuriile albe și cuminți și alege piese colorate, inspirate din natura. Boluri ce imită flori sau frunze, în nuanțe îndrăznețe, boluri haioase în formă de animale drăgălașe în nuanțe pastelate, platouri și tăvi cu detalii inspirate din natură sau solnițe vesele sub formă de ouă, toate vor aduce veselie și prospețime mesei, iar cei mici vor fi cu adevărat fascinați de toate detaliile pline de farmec.

Pentru ca amenajarea mesei să fie unitară, nu uita de textilele pentru masă. Alege traverse, fețe de masă și șervete în nuanțe complementare, realizate din materiale naturale: dacă ai ales veselă și piese ceramice  inspirate din verdele crud al primăverii, poți folosi textile verzi, albe sau galbene – acestea vor completa atmosfera naturală și proaspătă.

 

3.     Umple-ți casa cu flori și plante de primăvară

Florile de primăvară aduc prospețime și înviorează orice spațiu, așa că nu poți avea prea multe flori și plante în casă, mai ales de Paște. Umple vaze cu lalele și transformă-le în piesa centrală a mesei de Paște, completează decorul cu cireși înfloriți sau ramuri cu frunze verzi. Știm că nu este posibil să aduci un copac în casă, însă există multe variante de copaci artificiali care arată impecabil și îți vor da senzația că sufrageria ta s-a transformat brusc în cea mai luxuriantă grădină.

Alege flori în nuanțe pastelate, care vor aduce un plus de grație și luminozitate decorului. De la ramuri de cireș sau magnolie, la lalele și buchete din flori de câmp, florile îți vor înviora casa și îți vor da o stare de bine.

 

4.     Culoare, culoare, culoare

Paștele este o sărbătoare a primăverii și toate culorile curcubeului sunt binevenite. Așa că dacă te-ai hotărât pentru o amenajare veselă și colorată, poți opta între un decor în care să folosești multe nuanțe pastelate sau poți alege o singură culoare mai puternică, pe care să o folosești ca light motiv în toate aspectele decorului.

Indiferent de nuanțele alese, nu uita să te inspiri din natură atunci când decorezi, iar rezultatul va fi proaspăt și vesel.

 

Ultimele stiri

  Produsul a fost adaugat in cos