5 trend-uri de design interior care dispar in 2021


Trebuie să recunoaștem, desi am petrecut mare parte din 2020 acasă, prioritățile noastre în materie de design interior și amenajare s-au concentrat mai degrabă pe transformarea spațiilor existente în locuri de muncă improvizate și pe încercarea de a aduce un plus de confort în încăperi. Ultimele tendințe și trend-uri în design-ul interior, au fost oarecum ingnorate și înlocuite de trend-urile principale al lui 2020 – necesitatea și siguranța.


Deși, și în 2021 ideea de confort va rămâne primordială și vom continua să ne dorim să regăsim în casele noastre senzația de siguranță pe care am ajuns să o prețuim anul trecut, iar cei mai mulți dintre noi vor continua să acorde prioritate caselor care sunt sigure, confortabile și funcționale, vom începe să ne focusăm și pe partea de design.


Poate tocmai pentru că anul 2020 ne-a pus într-o nouă legătură, mai puternică, cu casele noastre a făcut ca designer-ii de interior să revizuiască anumite trend-uri, iar unele din tendințele care au făcut furori în anii trecuți vor dispărea definitiv anul acesta sau vor începe să își piardă din intensitate. Așa că vom vorbi puțin despre acele trend-uri care se pregătesc de plecare în 2021, pentru că, indiferent dacă te pregătești să îți redecorezi casa, vrei să te muți sau pur și simplu îți place să știi totul despre ultimele tendințe în design-ul de interior, este bine ca înainte de a te îndrăgosti de tendințele viitoare, să știi care sunt acele trend-uri care nu vor mai fi prezente in 2021.


    1.    Mobila în stilul anilor '50-'60


Design-ul modern de la mijlocul secolului, apărut odată cu serialul Mad Man, a fost una din tendințele principale ale ultimilor ani. Decorul care împrumută elemente de stil ce erau populare în anii 1950 și 1960 – cu mobilier din lemn de nuc, picioare în formă de fus și imprimeuri geometrice – se pare că va dispărea în cele din urmă în 2021. În locul lui, vom vedea piese de mobilier mai calde și mai interesante, mai sculpturale.    2.     Camerele formale

Am învățat din evenimentele ultimului an că acasă reprezintă mai mult decât locul în care dormim, este spațiu de lucru, loc de meditație, sală de sport, sanctuar. Tocmai din acest motiv, camerele care până acum aveau un singur scop - în special camerele de zi și sufrageriile formale - sunt pe cale să își piardă din farmec.

Ne dorim o casă confortabilă și funcțională, în care fiecare cameră să poată fi folosită în scopuri diverse, nu doar câteva ore, într-o perioadă anume a zilei – avem nevoie de soluții inteligente, prin care să ne putem folosi de fiecare centimetru al casei, o casă care să ne reflecte modul de viață, în care să ne simțim bine.

 

    3.     Interioarele complet albe

Interioarelor minimaliste și complet albe ar putea ajunge la sfârșit în 2021. Nevoia de veselie, de normalitate, face ca tot mai mulți dintre noi să își dorească să creeze un interes vizual prin culoare.


 


Asta nu înseamnă că în 2021 ne vom transforma casele în încăperi de circ, ci vom readuce putină viață în spațiile pe care le locuim. Fie că este vorba de tonuri de pământ, fie că vom alege accente și puncte focale în nuanțe puternice, în 2021 albul steril începe să își piardă din forță, făcând loc unui design mai jucăuș.


    4.     Stilul minimalist


Tendința minimalistă este pe cale să dispară și va lăsa loc unor spații mai stratificate, mai eclectice. Timpul petrecut acasă în ultima perioadă, precum și tipul de activități pe care le-am mutat în case, ne-au făcut să regândim utilitatea spatiilor în care locuim, iar un stil auster de design, pur și simplu nu face față nevoilor din prezent.Stilul minimalist va fi înlocuit de un aspect maximalist și funcțional, în care spațiile vor deveni multifuncționale, pentru a acoperi nevoia de depozitare și de confort. Formele perfecte, design-ul ultra elegant și cu un aspect steril va face loc unui design realist și funcțional – o combinație între vechi și nou, între piese de mobilier perfect lăcuite, finisaje mate și materiale brute.

 

    5.     Seturile de mobilier


2021 este anul stilului personal, al caselor care ne reflectă personalitatea, al spațiilor și pieselor de mobilier unice, așa cum suntem și noi. Mobilierul de serie și seturile de mobilier reprezintă exact opusul stilului personal.

În loc să încerci o coordonare perfectă a mobilierului, alege piese cu personalitate, în culori sau modele complementare.


 

Ultimele stiri

  Produsul a fost adaugat in cos