5 trucuri pentru a realiza un design eclectic minimalist la tine acasă

Uneori alegerea stilului de design care ni se potrivește nu este un lucru simplu, din acest motiv designerii de interior ne permit să combinăm stiluri complementare pentru a crea un stil special, care se potrivește personalității noastre.

Dacă îți place aspectul curat al interioarelor minimaliste, dar ești atras în aceeași măsură și de spațiile pline, locuibile, stilul tău ar putea de fapt să fie o combinație pe care designerii o numesc „Eclectic Minimalist”. Un stil de design interior care combină liniile curate cu piese îndrăznețe, rezultatul fiind pe cât de minimalist, pe atât de eclectic.

Te regăsești în stilul eclectic minimalist, dar nu știi cum să-l aduci în casa ta? Urmează cele 5 sugestii pe care le-am pregătit pentru tine, iar rezultatul va fi o casă desprinsă parcă din reviste.

 

1.     Adoptă o paletă de culori neutre

Primul pas pentru a realiza un decor eclectic minimalist este să alegi o paletă de culori simplă, bazata pe nuanțe neutre, iar pentru a oferi echilibru, folosește-te de regula 60-30-10. Acest lucru va da spațiului senzația de ordine și simplitate armonioasă. Dacă îți plac nuanțele de gri, bej, negru și maro, folosește-le cu încredere - acestea sunt ușor de stratificat și vor oferi eleganță și sofisticare camerelor.

Poți obține un decor îndrăzneț și creativ cu o schema neutră de culori, jucându-te cu texturile și nuanțele. Încorporează culoarea, textura și modelul în obiectele decorative, iar efectul va fi un spațiu aerisit și plin de rafinament.

 

2.     Combină texturile

Spațiile eclectice sunt despre jocul cu diferite elemente și reunirea lor în moduri neașteptate, iar atunci când îți dorești să aduci o notă eclectică unui decor minimalist mixul de texturi este calea de urmat. Folosește-te de combinarea elementelor, provoacă-ți limitele estetice și vei face descoperiri neașteptate.

O modalitate ușoară de a face acest lucru este integrarea materialor care pot părea nepotrivite ca textură, într-un singur spațiu: piele, țesături, marmură, iută, răchită, lemn sau metal. Poți adăuga textură camerelor eclectic minimaliste folosind piese din lemn natural, covoare groase de iută și mobilier din răchită.

Nu îți fie teamă să combini texturi diferite, acest mix de texturi va oferi spațiului o atmosferă discretă, dar surprinzătoare și va crea un spațiu cu adevărat unic.

 

3.     Folosește decorațiuni personale, care spun o poveste

Deși spiritul designului eclectic este intrinsec unic, este ușor să te lași copleșit de libertatea estetică și de opțiunile nelimitate, iar aici intervine limitarea adusă de minimalism. Pentru a evita o senzație aleatorie, poți păstra echilibrul, simetria, coeziunea, aducând un fir comun care să lege fiecare piesă de mobilier și fiecare decorațiune pe care o alegi, iar acest fir comun este personalitatea ta.

Chiar dacă piesele alese provin din epoci și mișcări de design diferite, poți aduce o notă minimalistă acestui stil, selectând doar piese personale, care vorbesc despre tine și experiențele tale - o sculptură pe care ai luat-o în timpul călătoriilor, o piesă de artă pe care o iubești sau o vază unică. Important este să faci o declarație îndrăzneață despre tine, dar care să fie reflectată într-un mod discret.

 

4.     Amenajează în straturi

Exact ca și în fashion, și în design-ul interior, stratificarea are efecte spectaculoase. Indiferent cât de mare este spațiul pe care îl decorezi, amintește-ți că îți amenajezi casa și nu un muzeu, iar obiectele decorative frumoase, alese atent și așezate cu grijă vor oferi spațiului o senzație ușoară, neîncărcată și plăcută.

Renunță la piesele inutile și utilizează în amenajare doar obiecte pe care le folosești de fapt, fără a supraaglomera spațiile și ținând cont de paleta de culori aleasă.

De la pernele de pe canapea, până la decorațiunile de pe comodă sau măsuța de cafea, combinația potrivită de stratificare este cea care pare a fi realizată fără efort, iar spațiu va căpăta o atmosferă eclectică și specială.

Cea mai important regulă a stratificării este să ții cont de faptul că elementele decorative trebuie să evoce un sentiment de armonie vizuală, evitând în același timp senzația de aglomerare.

 

5.     Decorează în jurul pieselor statement

În timp ce design-ul minimalist se bazează pe simplitate, stilul eclectic este reprezentat de  combinarea perfectă a unor elemente diferite, reunite armonios într-un amestec atent și îngrijit. Pentru a reuși o amenajare  care să unească cele două stiluri, fără a da greș este esențial să foloseșți elementele arhitecturale ca puncte focale. Fie că este vorba despre pereți, piese de artă masive sau decorațiuni spectaculoase, folosește-te de accentele statement pentru a menține direcția design-ului.

Până la urmă, stilul de design interior potrivit ție se rezumă la ceea ce te face să te simți natural: dacă o casă minimalistă ți se poate părea goală, iar o casă eclectică prea copleșitoare și aglomerată poți găsi în stilul eclectic minimalist o cale de mijloc confortabilă și unică, potrivită personalității tale.

Ultimele stiri

  Produsul a fost adaugat in cos