- Produs
- Cantitate
- Pret
8 trend-uri definitorii în design-ul de interior în 2021
Dacă în articolul anterior am vorbit despre trendurile care dispar în 2021, a venit momentul să trecem în revistă cele mai importante tendințe în design-ul interior pentru 2021. De la stiluri noi, vechi sau readaptate, la nuanțe și materiale care vor fi un must have pentru 2021, la decorațiuni și mobilier, le vom discuta pe toate.
2021 este anul schimbărilor majore atunci când vorbim de stiluri, și vei vedea imediat de ce. În design-ul interior, ca și în modă, tendințele sunt ciclice și trend-uri pe care le credeai de mult apuse, reapar zeci de ani mai târziu. În 2021, lucrurile sunt și mai evidente, totul fiind dominat de dorința de bucurie, de culoare, de nevoia de reinventare, de viață, de frumos.
Texturi bogate, combinații complexe de culori, linii fine, materiale plăcute la atingere, precum catifeaua, pielea de căprioară sau bucleul, asimetria fără a încălca armonia generală a spațiului, toate fac parte din tendințele în design într-un an în care, mai mult ca oricând disponibilitatea pentru experimentele îndrăznețe, pentru amestecuri de stiluri, texturi și contraste de culori vii este definitorie.
1. GRANDMILLENIAL
Probabil nu te-ai fi așteptat ca sufrageria bunicii tale să redevină trendy. Ei bine, stilul grandmillennial reprezintă o răzvrătire a generației tinere la interioarele moderne de la mijlocul secolului și spațiile minimaliste, complet albe, care domină casele de ani de zile.
Pornit din nostalgia după confortul resimțit în casele bunicilor, trend-ul grandmillennial se adresează tinerilor de 20-30 ani cu o afinitate pentru tendințele de design considerate până de curând învechite – macrameuri, imprimeuri florale, lemn bogat, lenjerie brodată și volane la care se adaugă o notă substanțială de individualitate – toate creând un trend delicat și vesel.
Plin de modele și texturi, trend-ul granny-chic reflectă dorința celor de douăzeci și treizeci de ani pentru un spațiu în care să-și arate individualitatea. Grandmillennial este de fapt o abordare actualizată, modernă și jucăușă a stilului traditional.
Culorile predominante: nuanțe pastelate cu accente de culori vii, tapițerii și tapete cu model, în special modele florale.
Materiale predominante: materiale naturale-broderii, volane, porțelan și lemn pictat.
2. MAXIMALISM
Maximalismul oferă interioare extravagante de neuitat, nuanțe și materiale contrastante, un amestec puternic de stiluri, piese de mobilier statement și multă personalitate. Stilul maximalist este o îndepărtare de minimalism venită din dorința de exprimare, de bucurie transpusă în culoare și creativitate.
Dintre toate trend-urile lui 2021, maximalismul este cel mai ofertant, culorile luxuriante, combinația între vechi și nou, între texturi și stiluri diferite, faptul că ne permite să ne umplem casele cu lucruri pe care le iubim și de culoare, ne va face pe toți să ne îndrăgostim de acest stil absolut fabulos.
Dacă iubești cărțile, arta, culoarea, texturile pline și piesele impozante nu ai cum să nu devii fascinat de maximalism. Maximalismul nu este stilul perfecțiunii, este personalizarea stilului.
Nu există o modalitate greșită de a crea un stil maximalist. Pur și simplu poți decora cu acele obiecte pe care le iubești, tot ce ai nevoie este o pasiune pentru crearea unui spațiu cu adevărat unic.
3. COTTAGECORE
Dacă iubești natura, Cottagecore este stilul casei tale în 2021. În centrul acestui trend se află dorința de evadare într-un decor idilic, departe de orașe și tehnologia modernă, o dorință de reîntoarcere la un stil de viață mai simplu, mai sustenabil, în deplină armonie cu natura. Dacă tânjești după câmpuri pline de margarete și flori sălbatice și dorești să aduci la tine acasă senzația de aer și prospețime, casa ta trebuie să fie o extensie a exteriorului, cu ferestre mari și uși deschise larg, un interior care să imite natura care înfășoară căsuțele din mediul rural.
În centrul stilului cottagecore este convingerea că putem și ar trebui să revenim la o viață mai simplă, îmbrățișând ceea ce ne oferă natura și ceea ce putem crea cu propriile mâini. Obiectele vintage sunt perfecte pentru această tendință, detalii delicate, fețe de masă din dantelă, imprimeuri florale sau în carouri, alături de mobilier rustic și detalii cu frunziș bogat sau flori sălbatice, de inspirație idilică.
4. RUSTIC VOGUE
Fratele mai sofisticat al stilului Cottagecore, Rustic Vogue se adresează celor îndrăgostiți de confortul modern, dar care doresc să aducă și câteva detalii personale și luxoase în spațiile de locuit. Acest stil se pretează caselor mai vechi, cu personalitate și caracteristici speciale, cum ar fi grinzile expuse, pereții cu lambriuri și podelele din lemn masiv, la care se adaugă elemente moderne, mobilier din lemn reciclat alături de piese unice, texturate, nefinisate.
5. JAPANDI
Armonia naturală a stilului Japandi își are originea în relația dintre Danemarca și Japonia începută în urmă cu peste 150 de ani, când arhitecții, artiștii și designerii danezi au început să călătorească în Japonia în căutare de inspirație nouă. Stilul Japandi se bazează pe o profundă apreciere pentru simplitate, pe ideea de confort prin găsirea frumuseții în imperfect.
Stilul scandinav se caracterizează printr-un amestec de nuanțe neutre și accente pastelate, în timp ce stilul japonez este construit în jurul lemnului de nuanțe contrastante, înconjurat de tonuri elegante de negru. Pentru a obține o amenajare în stil Japandi, alege o combinație între nuanțe întunecate și culorile deschise cu accente monocromatice și mobilier cu linii curate, atât drepte, cât și curbate, dar cu nuanțe de lemn contrastante.
6. INDUSTRIAL
Stilul industrial revine în 2021, deși nu putem spune că a dispărut vreodată cu desăvârșire. Pereți din cărămidă expusă, tavane înalte, elemente din lemn și metal și culorile neutre – lemn natur, negru, țevi expuse - caracterizează stilul industrial - un amestec de design modern și tradițional care se pretează perfect interioarelor multifuncționale care trebuie să servească drept spații de locuit, de lucru și de joacă.
Design-ul industrial modern are un farmec care nu va dispărea - interioare incomplete, finisaje brute și îmbinarea dintre design-ul modern și materialele vechi, fac ca interioarele industriale să ofere, într-un mod unic, materialelor și obiectelor cu aspect vechi o nouă viață. Este revigorant modul în care acest stil face ca totul să pară proaspăt și bine organizat.
7. GLOBAL INFLUENCE
Inspirat din paletele de culori pământii și texturile calde și naturale, trend-ul Global Influence se bazează pe mobilier și decorațiuni din lemn brut sau reciclat, ratan, răchită sau bambus. Stilul este influențat de viața sălbatică și de câmpiile africane, cu tonuri mai calde de maro, portocaliu stins, bej sau grej în defavoarea griurile mai reci.
Tendința Global Influence își are rădăcinile în dorința de revenire la natura primară, în nostalgia și dorința de evadare într-un mediu natural, simplu, o întoarcere la formele și materialele elementare, îmbrățișând palete de culori liniștitoare și modele familiare care transformă casa într-un sanctuar.
8. ART DECO
Cele mai scumpe piese de mobilier, materiale opulente, corpuri de iluminat exclusiviste, cristal, marmură și metalele prețioase, toate acestea fac din stilul art deco, stilul numărul 1 în design-ul interior de lux. Cu o paletă de culori clasică: bej-maro, alb-crem sau roz pal, alături de accente strălucitoare de auriu sau combinații de gri perlat și negru, art deco-ul se combină armonios cu alte stiluri elegante, care sunt deseori alese pentru decorarea interioarelor de lux - precum cele clasice, neoclasice sau modern, rezultatul fiind un interior eclectic neobișnuit de spectaculos.