Anul Nou Chinezesc - Anul Tigrului de apa si feng shui-ul

Am pasit intr-un nou an care speram sa fie mult mai bun si mai bland decat ultimii 2 ani. Si cu siguranta va fi. Ne-a soptit Tigrul de Apa. Nu, nu am fost in jungla sau la ghicitoare, ci credem in horoscop. Noi spunem asta cu voce tare. :) Lasand glumitele la o parte, pe 1 Februarie incepe noul an Chinezesc si anume anul Tigrului de Apa. Si stii de ce suntem asa optimisti cand privim in fata spre acest an? Pentru ca in anul Tigrului de apa creativitatea depaseste toate orizonturile si toate ideile indraznete devin realitate. Iar asta nu poate decat sa ne faca inimile sa tresara de bucurie. Pentru ca avem mii de idei super interesante care abia asteapta sa le conturam si sa vi le prezentam.

Acum hai sa vorbim putin despre anul Tigrului de Apa

Este un an plin de traditii si obiceiuri pentru populatia Chinei. Iar daca ei cred cu tarie in ele, cu siguranta acestea aduc lucruri benefice in viata lor. Asa ca, de ce sa nu le punem si noi in aplicare?

Unul dintre obiceiuri este curatenia generala in casa. Se spune ca astfel se elimina lucurile rele, pesimismul si nefericirea si intra in noul an cu o noua perspectiva si cu o dorinta de a transforma anul ce urmeaza in unul reusit. Acestia decoreaza apoi casa cu decoratiuni specifice noului an si, ce ne place cel mai mult, tablouri cu versuri si citate. Mai ales cele motivationale.

Dar oare ce semnifica Tigrul de Apa si ce poate aduce bun in vietile noastre?

In zodiacul chinezesc, Tigrul de apa este unul dintre cele mai puternice semne, acesta fiind caracterizat prin curaj, putere, inteligenta si care isi asculta intotdeauna glasul inimii. Ah, si ce ne mai place acest aspect.

Anul Tigrului de Apa si feng shui-ul

           Elementele acestui an sunt metalul si focul. Pe primul loc este metalul, descris prin 3 culori: alb, auriu si argintiu. Cea de-a doua pozitie este ocupata de foc, iar aici predomina culori precum rosu, portocaliu si violet. Deja parca vizualizam cateva cadre cu aceste elemente.

Conform specialistilor in metafizica din China, fiecare culoare este alcatuita din frecvente diferite. Astfel, hai sa vedem cum putem adapta spatiul in care traim conform regulilor feng shui.

Daca anul acesta ai de gand sa redecorezi, suntem aici sa te ajutam cu idei, destul de indraznete (suntem influentati de Tigru) pentru ca tu sa traiesti intr-un spatiu plin de energii pozitive si sa iti regasesti confortul.

Cu totii am simtit pe pielea noastra cum culorile au un puternic impact asupra starii noastre de spirit si modul in care simtim, si este unul dintre cele mai simple si distractive metode prin care poti schimba energiile din spatiul in care locuiesti. De la pictarea unui perete, la adaugarea unor elemente decorative sau de arta, totul poate fi atat de simplu si rapid.

Rosul este culoarea de baza in feng shui si asta pentru ca aceasta culoare are cea mai mare lungime de unda si este cel mai ușor de perceput de ochiul uman. Asa cum spuneam mai devreme, rosul este culoarea asociata focului si simbolizeaza puterea si energia pozitiva si semnifica luxul si bogatia. Insa acesta trebuie folosit cu moderatie in decorarea casei.

Cel mai des se utilizeaza pentru accentele de culoare, pentru a evidentia detaliile importante si a marca anumite zone ale incaperii care merita sa fie privite. Ca accente de culoare se poate utiliza rosul la nivelul pieselor de mobilier (nu ne referim la o canapea uni rosu - poate fi prea mult), decoratiuni feng shui, dar si pentru obiectele decorative precum lumanari, vaze, boluri, etc.

Iata cateva idei:

https://www.iedera.ro/obiecte-decorative/apple-decoratiune-mar-cu-capac-ceramica-rosu.html 

https://www.iedera.ro/lumanari-si-odorizant-camera/sparkly-lumanare-parafina-rosu.html

https://www.iedera.ro/miniaturi/mini-decoratiune-miniatura-masina-metal-rosu.html

https://www.iedera.ro/ceasuri/smile-ceas-perete-lemn-rosu.html

 

Conform principiilor feng shui este important sa ai elemente naturale, precum lemnul. Si avand in vedere ca este anul metalului, iti propunem mai jos cateva obiecte de decor ce combina cele 2 elemente.

https://www.iedera.ro/masute-de-cafea/patsy-masuta-cafea-mdf-maro.html

https://www.iedera.ro/masute-de-cafea/lira-masuta-cafea-lemn-maro.html

https://www.iedera.ro/masute-de-cafea/troles-masuta-lemn-maro.html

https://www.iedera.ro/comode-si-console/consola-metal-maro-grady.html

 

Metalul si importanta lui in Feng Shui

Acum sa vorbim putin despre metal si culorile asociate acestuia. Metalul era intalnit in antichitate doar in casele celor bogati.

Elementele de metal, avand in vedere ca este un element Yin, fie ca vorbim despre tavi, vaze, sfesnice sau statuete, acestea trebuie sa fie pozitionate in mijlocul camerei sau in vest si trebuie evitata zona de nord.

Dar oare ce influenta are metalul asupra ta? Pai, in primul rand te ajuta sa te concentrezi si te ajuta sa descoperi si sa intelegi pana si cele mai mici detalii. De asemenea aduce prosperitate in zona financiara.

Culorile acestui element (albul, argintiul si auriul) stimuleaza inteligenta si ideile inovatoare si ofera un boost de creativitate. Cu totii stim cat de important este acest aspect, mai ales cei care activam intr-un domeniu in care creativitatea ar trebui sa fie la cote maxime in marea majoritate a timpului.

Iti aducem si cateva idei de decoratiuni prin care iti poti imbogati spatiul:

https://www.iedera.ro/ceasuri/ceas-telefon-metal-negru-antique-phone.html

https://www.iedera.ro/sfesnice-si-lumanari/suport-4-lumanari-metal-auriu-snake.html

https://www.iedera.ro/obiecte-decorative/decoratiune-copac-metal-auriu-tree.html

https://www.iedera.ro/decoratiuni-de-perete/decoratiune-perete-metal-negru-tree-with-leaves.html

Speram ca ti-au fost de folos informatiile oferite si ramai cu ochii pe noi sa afli cele mai noi tendinte in materie de design interior si decorare.

Vezi colectia An nou chinezesc 2022:

https://www.iedera.ro/anul-nou-chinezesc/  

See you next time!

Articol scris de: Roxana Popa

 

Ultimele stiri

  Produsul a fost adaugat in cos