Cum să aranjezi masa de Paște pentru a crea o atmosferă delicată și pură

Paștele este o sărbătoare plină de lumină și bucurie, e momentul perfect pentru a aduce o parte din soarele și energia primăverii în casa ta. Dacă vei avea alături de tine întreaga familie, poți crea un cadru de primăvară perfect, de care să se bucure toată lumea, iar cel mai bun loc pentru a începe noul decor este cu aranjarea mesei pascale.

Anul acesta trendurile în amenajarea mesei de Paște se îndreaptă spre nuanțele neutre, pastelate, cu ușoare accente aurii, care dau un aer glam fără a deranja. Pentru a reuși să creezi un decor de Paște pur și elegant te poți inspira din aceste 6 idei:

 

1.     Decorează masa cu ouă și ghirlande cu ouă

Ce este Paștele fără ouă? Masa de Paște nu poate exista fără ouăle colorate. Însă nu trebuie să ne limităm la nuanțele binecunoscute atunci când vopsim ouăle, și ele sunt parte din decor, prin urmare trebuie să respecte paleta de culori a întregii amenajări. Pentru a avea o masă aranjată simplu și elegant, anul acesta optează pentru ouă colorate prin metode naturale, în nuanțe de pasteluri neutre care imită culoristica ouălelor de țară.

Pentru a da amenajării o notă rafinată, folosește ca piesă centrală o ghirlandă împodobită cu ouă și flori de primăvară.

 

2.     Alege un decor în nuanțe neutre

Pentru un decor pascal diafan, cu note glam folosește în amenajare culori neutre, nuanțe pastelate sau ușor sidefate, mult alb și câteva accente aurii, pentru strălucire – în acest fel vei crea o varietate de tonuri complementare, naturale, dar sofisticate. Pentru a nu cădea în capcana unui decor prea șters, sparge tonurile cu o pată de culoare mai puternică, pe care să o folosești, însă, doar ca accent. Fie că alegi servete de bucătărie într-o nuanță puternică sau flori colorate, important este ca acest accent de culoare să se regăsească într-un singur element din decor.

Rezultatul va fi o amenajare de o eleganță pură, rafinată care le va oferi invitaților tăi o stare de bine și relaxare.

 

3.     Umple casa cu flori și plante

În general florile de primăvară aduc o stare de bine și înviorează orice încăpere în orice ocazie, însă atunci când ne gândim la masa de Paște nu o putem vedea fără multe flori. Pentru a respecta tematica unui Paște pur, alege flori albe, a căror nuanță imaculată poate fi accentuată de plante cu frunze verzi.

Îți poți transforma foarte ușor casa într-o grădină paradisiacă alegând flori artificiale. În felul acesta te poți bucura de un decor superb, fără prea mult efort și fără riscul de a avea flori pleoștite pe masă sau în casă.

Lalelele albe sunt o alegere perfectă pentru a fi așezate pe masa de Paște, sunt delicate și nu ocupă extrem de mult spațiu. În restul casei poți așeza ghiceve cu orhidee și plante verzi, iar dacă vrei să îți surprinzi invitații, poți alege să așezi masa de Paște sub un copac mare , vei reuși să creezi iluzia unui prânz în natură.

Este adevărat, copacii nu au obiceiul sa crească în sufragerii, însă alegând un copac artificial vei avea parte de un decor surprinzător și fabulos.

 

4.     Decorează cu animăluțe haioase, dar elegante

Un mod simplu de a oferi o temă subtilă de Paște unei camere sau a unei anumite zone din casă este să completezi decorul cu un animal simpatic, dar sofisticat.  Evită să folosești mai multe tipuri de animăluțe, dacă alegi iepurași, nu folosi și oițe - acest tip de decor este potrivit dacă tema aleasă este una haioasă, dacă însă îți dorești o amenajare elegantă, nu o încărca cu animale diferite. Alege-l pe cel preferat și folosește-l ca motiv în toată amenajarea, sub diverse forme.

Noi am ales să înveselim decorul mesei de Paște cu găini elegante realizate din materiale ușor neconvenționale, în nuanțe neutre sau cu detalii aurii.

 

5.     Sfeșnice și lumânări

Paștele este sărbătoarea luminii, iar de pe masa de Paște nu pot lipsi lumânările. Pentru a le scoate în evidență și a amplifica ideea de lumina, alege sfeșnice fine, din materiale luxoase. Poți opta pentru sfeșnice din sticlă transparentă, care vor reflecta lumina într-un mod spectaculos sau sfeșnice glam, aurii ce vor oferi amenajării un plus de strălucire. Pentru a amplifica lumina, alege să așezi masa sub un lampadar sau un corp de iluminat, în acest fel amenajarea va ieși în evidență, iar oaspeții tăi se vor bucura de o lumină potrivită ocaziei.

 

6.     Veselă și tacâmuri în tonuri calde

Pentru a uniformiza decorul mesei, alege farfurii și servicii de masă albe, simple și elegante sau cu imprimeuri subtile, în tonuri calde. Ferește-te să încarci prea tare decorul cu veselă colorată puternic sau cu desene prea încărcate. Albul, bejurile și auriul subliniază eleganța și sporesc ideea de puritate oferind în același timp strălucire.

Nu uita de tacâmuri, și ele trebuie să respecte schema cromatică aleasă – poți opta pentru tacâmuri albe, sau pentru un plus de strălucire, poți alege tacâmuri aurii, important este ca întreaga amenajare să fie unitară și să se potrivească cu atmosfera de primăvară delicată.

 

Și nu uita, cel mai important lucru în orice amenajare de Paște este ca ea să aducă bucurie și lumină, atât ție cât și celor dragi.

Ultimele stiri

  Produsul a fost adaugat in cos