Cum să creezi o atmosferă romantică acasă, de Valentine’s Day

Februarie este fără îndoială luna dragostei. Valentine’s Day, Dragobetele, frigul de afară, întreaga atmosferă a acestei luni, ne predispune la romantism. Dintre toate zilele lui februarie (mai puține în acest an, ce-i drept), ne-am obișnuit deja ca ziua de 14 februarie sa fie dedicată în totalitate gesturilor romantice și dragostei în general. Transpunerea acestei stări în decor, poate fi însă o provocare.

Crearea unei atmosfere romantice nu trebuie să fie costisitoare sau să consume foarte mult timp. Pentru a aduce o notă de romantism în casa ta ai nevoie doar de mici modificări, iar secretul stă de cele mai multe ori în folosirea luminii, a umbrelor și zonelor de semiumbră.

Iluminatul este unul dintre cele mai eficiente moduri de a transforma atmosfera unei încăperi, iar o atmosferă romantică, ideală pentru o seară în doi poate fi obținută cel mai ușor cu ajutorul lumânărilor.

Lumânările sunt esențiale pentru a adăuga detalii romantice. Sunt mai multe modalități de a te folosi de lumânări în decorarea unei camere, de la lumânări mici asezate pe podea, la lumânări lungi, așezate în sfeșnice impunătoare, ideale pentru o cină romantică, până la lumânări colorate, difuzoare de uleiuri esențiale și lumânări parfumate, perfecte pentru o baie de tip spa, lumânările vor adăuga un accent special spațiului și atmosferei camerelor.

Lumânările și sfeșnicile sunt adesea o soluție de efect și deloc costisitoare, dar există și alte soluții de iluminare care pot crea o atmosferă romantică fără efort.

Întrerupătoarele cu variatoare de tensiune pot fi instalate cu ușurință și îți vor oferi un control mult mai mare asupra iluminării camerei, iar efectul poate fi mult mai interesant, mai ales dacă te afli într-o camera iluminată de un candelabru sau de o lustră statement.

Bineînțeles, totul diferă în funcție de camera și activitatea pe care ai plănuit-o pentru seara romantică în doi.

Pentru o cină romantică nu te poți baza doar pe o singură lumânare așezată pe masă, ca în filmele romantice, s-ar putea să ajungeți să mâncați șervetul în loc de friptură. O lumină difuză provenită de la o sursă aflată deasupra mesei este perfectă pentru o cină care să aibă un aer romantic, fără a vă sili să mâncați pe întuneric.

Însă iluminatul, oricât de important ar fi, nu este totul. Dacă ai pregătit o cină romantică, acordă la fel de multă atenție aranjatului mesei: o față de masa elegantă și șervete din material textile, tacâmuri elegante și veselă potrivită ocaziei vor face masa să pară mult mai rafinată. Nu uita flori și de paharele de șampanie, muzica și un meniu adecvat momentului.

Este bine să pregătești și un colț romantic în sufragerie, în care să vă puteți relaxa după cină. Un fotoliu confortabil, o canapea cu multe perne decorative sau poate chiar o pătură așezată în fața șemineului și câteva lumânări pentru atmosferă, vor transforma orice încăpere într-un spațiu intim, perfect pentru o zi a îndrăgostiților așa cum ai visat.

Ultimele stiri

  Produsul a fost adaugat in cos