Cum să-ți amenajezi grădina în stilul boho

Artistic, relaxat și nonconformist, stilul boho, cunoscut și sub denumirea de boem, este mai mult decât o tendință în modă sau design, este o cultură în sine. De origine nordică indiană și cu o istorie ce datează din Franța secolului al XIX-lea, acest stil reprezintă un mod de viață liber, neconvențional, potrivit firilor creative. 

Cum să aduci stilul boho în grădina ta?

Grădinile boho sunt ca o mică bucată de paradis. Acest stil de decor este eclectic și unic, fiind extras din mai multe culturi și se bazează pe crearea unei atmosfere liniștite, cu piese de decor remarcabile și mobilier confortabil. Cu câteva idei inteligente de decor, aproape orice grădină poate deveni un paradis boho. 

Culoarea - Alege o culoare de bază.

Pentru a amenaja un paradis boem în curtea casei tale, primul pas este alegerea unei culori dominante.

În grădinile boho totul se bazează pe tonuri calde, cum ar fi maro intens, dar nu există nimic care să te împiedice să alegi nuanțe de crem deschis sau alb. Încearcă să păstrezi culoarea aleasă în toate piesele de mobilier, fie că este vorba despre masă și scaune sau despre canapea, pentru un decor boho care să nu pară aglomerat, ar fi ideal ca nuanța de bază să se regăsească în toate piesele de mobilier. Dacă grădina ta are nevoie de cutii de depozitare, acestea ar trebui să aibă aceeași culoare cu setul de masă și canapeaua, aceeași regulă ar trebui să se aplice și ghivecelor sau jardinierelor.

Pentru a nu cădea în monotonie, după alegerea culorii de bază pentru grădina ta boho, este momentul să o colorezi, prin adăugarea de decorațiuni în culori și tonuri luminoase.

De exemplu, poți împrăștia pe canapea perne colorate în nuanțe diferite. Boho este un stil unic și dezechilibrat, iar acest lucru iți dă libertatea de a fi creativ, așa că poți alege mai multe culori, modele și texturi de perne.

Pentru a adauga viață amenajării, alege cel puțin o culoare vibrantă și un model plin atunci când alegi textilele. Poți combina nuanțe tari, dar complementare, iar pentru a nu exagera și a nu da senzația de dezordonare, alege de la început o schemă de culori  – de exemplu gri și roșu sau turcoaz și galben.

Dacă ai unde, poți decora cu o mulțime de covoare orientale cu nuanțe profunde și țesături voluminoase, vag drapate.

 

Îmbrățișează natura

Decorul de grădină Boho este în mare măsură inspirat de natură, așa că este o idee foarte bună ca grădina ta să fie plină de plante variate, cu flori colorate puternic. Indiferent dacă preferi florile adevărate sau florile artificiale, alege plante care te duc cu gândul la un paradis tropical – cactușii, palmierii sau plantele suculente vor adăuga o atmosferă exotică grădinii tale.

 Folosește-te de fiecare spațiu pentru a realiza o grădină luxuriantă. Plantele agățate în jardiniere, ghivece așezate pe rafturi sau pe balustrade, iederă sau copaci - cu cât mai multe plante și flori colorate, cu atât mai bine. 

Caută decorațiuni unice și nonconformiste

 Unul dintre lucrurile pentru care este recunoscut stilul boho sunt modelele unice și piesele de decor nonconformiste. Decorațiunile boeme sunt în mare parte inspirate de animale, așa că micile obiecte decorative reprezentând elefanți și tablourile sau ghivecele cu animale sunt printre obiectele de decor care vor aduce veselie și vor defini stilul grădinii tale. De asemenea, decorațiuni de perete de tip dreamcatcher și mandalele în variate forme sunt perfecte pentru a îți decora grădina în stilul boho.

 

Adaugă lumini calde

Decorul de grădină Boho este despre crearea unei atmosfere calde și confortabile, în care să te simți bine atât ziua cât și seara. Pentru acest motiv iluminatul este important în crearea unei grădini boho.

Atunci când alegi corpurile de iluminat, evită luminile și lămpile reci și încearcă să creezi o atmosferă de basm, alegând lumini calde, lumânări sau ghirlande luminoase.

Felinarele sunt sunt de asemenea extrem de potrivite unui decor de grădină boho, adăugând mai multă lumină și căldură paradisului boem din gradina din ta.

Confortul este cel mai important

Cel mai important aspect al oricărei grădini, cu atât maim ult al unei grădini boho este confortul, crearea unui spațiu primitor, cald și plăcut. Pentru a te simți în grădina ta boho ca într-un adevărat paradis ai nevoie de mobilier de grădină comod și moale, care să îți dea senazția că te scufunzi într-o oază de bine. Așa că alege canapele confortabile, leagăne din materiale naturale și fotolii adânci din bambus sau lemn, adaugă perne pufoase și bucură-te de zile și seri perfecte, petrecute în aer liber!

 

Ultimele stiri

  Produsul a fost adaugat in cos