Feng Shui | Harta BAGUA | Reguli design interior

Bagua este o hartă simbolică folosită în Feng Shui, care arată modul în care energia se împarte în spațiul tău. Harta Bagua este împărțită în 9 zone, fiecare reprezentând o anumită categorie de viață, inclusiv cariera, relațiile, banii sau sănătatea. Fiecare zonă are propriile sale culori, simboluri și elemente, toate contribuind la crearea unei energii pozitive în spațiul tău.

In continuare, poti adauga culori, forme, materiale si obiecte care sa se potriveasca cu energia ta si stilul de viata. Trebuie sa te asiguri ca fiecare zona din casa este amenajata cu elementele potrivite si sa ai in vedere armonia, adica sa eviti sa adaugi prea multe elemente decorative sau prea multe culori.

Apoi, trebuie sa-ti creezi un spatiu pentru meditatie si relaxare. Acest lucru te va ajuta sa te conectezi mai bine cu energia ta interioara si sa te simti mai calm si mai prezent in momentul prezent.

In plus, poti sa faci schimbari mici si sa folosesti produse Feng Shui in casa ta, cum ar fi obiecte decorative, covoare, figurine, vaze etc. Aceste produse pot sa aduca feng shui-ului energia si armonia necesare pentru a-ti pune in aplicare planurile si obiectivele in viata ta.

In cele din urma, trebuie sa te asiguri ca aerul si lumina buna pot patrunde in casa ta. Deschide ferestrele si curata geamurile pentru a lasa energia pozitiva sa patrunda in casa ta.

Feng Shui-ul poate fi folosit pentru a aduce mai multa energie in viata si casa ta si pentru a te ajuta sa obtii ceea ce iti doresti. Cu o aplicare corecta si planificare, poti sa obtii rezultate pozitive si sa iti imbunatatesti viata si starea ta de spirit!

5 Reguli importante in Feng Shui:

  • In fiecare zi trebuie aerisita fiecare camera cel putin 9 minute (numarul 9 in Feng Shui reprezinta maximul de fericire, noroc si longevitate).
  • Praful este un element negativ, incarcat cu energii negative, asa ca ai grija sa indepartezi praful cat mai des.
  • In dormitor este bine sa eviti pozitionarea oglinzilor direct catre pat. Patul nu trebuie pozitionat direct pe linia usii, adica sa dormi cu piciorele spre usa, daca nu ai alta varianta, ai grija sa dormi cu usa inchisa.
  • Baia este considerata un element negativ, ai grija mereu sa ai usa de la baie inchisa, este camera care consuma energia pozitiva a casei.
  • Camerele sau colturile intunecate trebuie iluminate pentru a pozitiva zona. 

Pentru a determina zonele de influenta in casa sau camera ta, ai nevoie de o busola. Harta Bagua, care are Nordul in partea de jos si Sudul in partea de sus, te poate ajuta sa stabiliti cele 9 zone si sa intelegi cum influenteaza fiecare dintre ele. Primul pas este sa determini punctele cardinale ale casei/camerei tale. Pe urma, desenezi pe o foaie forma casei/camerei si o imparti in 9 zone identice. In unele tratate despre Feng Shui se recomanda ca harta Bagua sa fie aliniata cu usa de la intrare, insa este important ca sa respecti orientarea dupa punctele cardinale.

Dupa ce ai stabilit care si unde sunt acestea, suprapui harta Bagua peste desenul tau. Atentie, daca Nordul casei tale este pozitionat ca in exemplul de mai jos, Harta Bagua trebuie rotita in asa fel incat punctele cardinale sa se suprapuna.

 

Fiecare din cele 9 zone are elemente care pot amplifica sau distruge influentele fiecarei zone. Alaturi de acestea trebuie amplasatee numai elementele care le poate amplifica pe cele deja existente.

Elementul APA este esential pentru mediul in care traiti, fie ca este vorba despre o fantana mica sau un acvariu. In cazul in care nu poate fi amplasat unul dintre aceste elemente, poate fi inlocuit cu obiecte de culoare albastra sau neagra. Acesta este amplificat prin elementul METAL si distrus de catre FOC si PAMANT, si slabit de catre LEMN. Prea multa APA poate duce la nehotarare si ezitare.

Elementul FOC simbolizeaza energia, pasiunea, miscarile rapide si actiunea. Acesta poate fi activat prin lumanari, veioze, seminee sau obiecte de culoare rosie, portocalie, tablouri abstracte sau cu animale. Elementul FOC este amplificat prin elementul LEMN si distrus de catre APA si PAMANT. Prea mult FOC poate genera nerabdare si stres.

Elementul PAMANT simbolizeaza stabilitatea, siguranta si increderea. Acesta poate fi reprezentat prin obiecte din ceramica, pietre, cristale, nisip sau obiecte de culoare maro, galben sau caramiziu (tablouri cu munti, boluri cu pietre si nisip, etc). Elementul PAMANT este amplificat prin elementul FOC si distrus de catre LEMN si METAL. Prea mult PAMANT poate cauza depresie si blocaje.

Elementul LEMN simbolizeaza cresterea si progresul. Acesta poate fi reprezentat prin plante si flori sau obiecte de culoare verde sau bleu deschis, prin obiecte inalte si suple, prin tablouri cu peisaje, cu flori sau copaci. Elementul LEMN este amplificat prin elementul APA si distrus de catre METAL si FOC. Prea mult LEMN poate genera agresivitate si agitatie.

Elementul METAL simbolizeaza flexibilitatea si concentrarea. Acesta poate fi reprezentat prin obiecte de metal, argint, cupru, aur, bronz, prin statuete sau sfesnice sau prin obiecte de culoare alb, gri, auriu sau argintiu. Elementul METAL este amplificat prin elementul PAMANT si distrus de catre FOC si APA. Prea mult METAL poate cauza frustrare si disensiuni.

Pentru a decora fiecare zona corespunzator, poti combina obiecte care armonizeaza energiile.

In zona Cunoasterii, adauga o biblioteca sau un raft cu carti, iar in zona Carierei, unele elemente decorative cum ar fi un elefant, o fantana sau obiecte din metal. In zona Mentorilor si Calatoriilor, poti amplasa fotografii inramate.

Pentru zona Creativitatii si a Copiilor, piese de arta sau electronice, precum calculatorul, imprimanta sau tableta, sunt perfecte.

Decoreaza zona Familiei cu plante, flori si fotografii. In zonele Bogatiei si Reputatiei, foloseste culori precum rosu, auriu, mov sau portocaliu si, pentru a amplifica prosperitatea, adauga o fantana sau un acvariu. Oglinzile si obiectele pereche, precum doua sfesnice, lumanari, pasari decorative, statuete cuplu sau perne decorative sunt ideale pentru zona Iubirii si Relatiilor.

In zona Centrala, a Echilibrului si Bunastarii, foloseste obiecte care reprezinta echilibru cum ar fi cele din ceramica, tablouri cu peisaje, evitand apa.

Ultimele stiri

  Produsul a fost adaugat in cos