Trucuri pentru încăperi mai spațioase

Descoperă cum poți adapta un spațiu mic în funcție de nevoile tale și cum îl poți amenaja astfel încât să ofere senzația de spațiu.

“Acasă” este locul în care ne simțim în siguranță, suntem relaxați și putem fi NOI. Și aici ne referim la faptul că ne simțim în largul nostru. Plus că aici ne petrecem cel mai mult timp. Așa că este foarte important să transformăm acest loc în oaza noastră de relaxare. Aici apărem noi în peisaj cu cele mai bune sfaturi și propuneri. Cel mai important aspect este să îți amenajezi locuința în concordanță cu personalitatea ta. Fiecare element să te reprezinte.

Primul aspect ce merită toată atenția noastră, doarece în cele mai multe cazuri este privit ca o problemă este spațiul. Iar astăzi toată atenția noastră se îndreaptă către el.

Dacă ai văzut Selling Sunsets pe Netflix, probabil ai început să visezi noaptea cum ai amenaja acele case imense din Los Angeles, așa cum am pățit noi.

Dar ne trezim și revenim cu picioarele pe pământ, pentru că până la urmă, nu mărimea contează. Ci cum adaptezi spațiul existent. Și da, chiar și un studio de 40 mp poate deveni ceva wow. În primul rând pune pe foaie necesitățile și dorințele tale.

O să ți-o luăm puțin înainte și îți spunem care ar fi nevoile tale.

Prima de pe listă este nevoia de spațiu. Chiar dacă vorbim de o casă sau de un apartament, întotdeauna avem nevoie de spațiu în care să ne desfășurăm activitățile zilnice (gătit, joacă cu copiii, yoga, pilates etc).

Structurile arhitecturale diferă de la caz la caz și pot fi de 2 feluri: închise sau openspace. La rândul lor, spațiile închise pot fi de 2 feluri: opace (pereți din cărămidă, PVC, etc) sau transparente (din sticlă). Există câteva principii de baza care te vor ajuta în amenajarea unui spațiu multifuncțional și spațios. Mobilarea corectă a spațiului și organizarea tuturor elementelor sunt principalele aspecte ce oferă acest lucru.

Dacă locuiești într-o casă/apartament cu tavan înalt, ești norocos. Din start, acest aspect oferă senzația de spațiu mai mare. Și poți opta pentru acele candelabre mari care arată senzațional.

Alegerea culorilor

Dacă locuiești într-un studio, primul aspect de care trebuie să ții cont este culoarea pereților, tavanului și podelei. Creierul uman poate fi “păcălit” prin diferite trucuri, ca de exemplu, el poate percepe un spațiu mai mare decât este în realitate prin utilizarea unor culori care amplifică mărimea și diferitelor modele grafice.

Uită de culori precum roz, galben, verde sau tapetul foarte încărcat. Cea mai bună opțiune este albul. Poți încerca all white, chiar și podeaua, fie că alegi parchet, mochetă sau gresie. Dar, chiar dacă mergi pe această variantă, trebuie să ai grijă totuși la modul în care amenajezi camera. Evită utilizarea culorilor închise pentru tavan, deoarece îl coboară considerabil.

Iluziile cromatice pot conferi senzația de spațiu. Optează pentru culori deschise, dar nu combina mai mult de 3. Alege 2 nuanțe principale deschise și una închisă, de accent. Cea de accent utilizeaz-o în proporții mult mai mici față de celelalte 2.

Oglinzile și lumina

Oglinzile, de asemenea pot fii utilizate ca iluzii optice. Astfel, îți recomandăm să optezi pentru oglinzi decorative deoarece oferă un plus de profunzime. Trebuie să alegi locurile potrivite pentru amplasarea inteligență a acestora, deoarece acestea reflectă lumina și pot mări vizual spațiul încăperii.

Tapetul

Dacă ești adeptul lucrurilor mai îndrăznețe, poți opta pentru tapetele 3D. Este important ca acesta să fie aplicat pe peretele central, cel pe care îl vezi imediat cum intri în cameră.

De asemenea, poți opta pentru tapet cu linii verticale care accentuează înălțimea, sau linii orizontale pentru a evidenția lățimea camerei.

Ușile

La capitolul uși, pentru spațiile mici, sfatul nostru este să optezi pentru cele glisante din sticlă deoarece împacă și aspectul practic și pe cel estetic. Acestea permit luminii naturale să pătrundă în încăpere și crează un spațiu fluid. În plus, acest tip de uși sunt potrivite pentru orice tip de încăpere (baie, bucătărie, dormitoare), deoarece ai și varianta sticlei opace.

Un alt pas foarte important este alegerea stilului în care vrei să îți decorezi locuința. Dacă ești pasionat de mai multe stiluri, să nu fii tentat să îți decorezi fiecare camera într-un stil diferit, ci alege-l pe cel câștigător și mergi cu el în toate camerele.

Dimensiunile camerei și mobilarea

Greul începe când trebuie să mobilezi și să decorezi casa. În primul rând trebuie să iei măsurători. Pune-le într-un carnețel pe care îl vei păstra, pentru că ori de câte ori o să vrei să redecorezi, aceste dimensiuni te vor ajuta întotdeauna în luarea celor mai bune decizii. De la înălțimea, lungimea și lățimea camerelor, până la cele ale ferestrelor și ușilor, totul trebuie notat, deoarece te vor ajuta în alegerea perdelelor, draperiilor și mobilierului. Apoi găsește punctul focal al camerei, primul lucru pe care îl vezi atunci când pășești în cameră. Poate fi o fereastră, un perete sau un șemineu. Acest element va deveni ancora vizuală și de la ea o să plece tot designul.

Distanță dintre piesele de mobilier este un aspect foarte important. Amplasează mobila pe toată suprafața camerei și evită să aglomerezi prea mult un colț cu numeroase piese de mobilier și obiecte de decor. Obiectele voluminoase, de mari dimensiuni au rolul de a seta rapoartele dintre celelalte accesorii de decor, fuziunea dintre elementele mari și cele mici pot oferi senzația de spațiu. Așadar, alege cu atenție elementele de decor.

 

Data viitoare vom discuta mai în amănunt despre culori și cum putem schimba atmosfera locuinței cu ajutorul lor.

 

Ultimele stiri

  Produsul a fost adaugat in cos