Cum să aduci în casa ta atmosfera de poveste a noului trend Cottagecore

Cottagecore, cel mai recent trend inspirat din reveria rustică este un fenomen global, care unește tineri și bătrâni, fashioniste și boemi, influenceri și îndrăgostiți de natură.

 

Cottagecore vorbește despre mai mult decât despre grădini înflorite și print-uri cu margarete și flori de câmp, este o mișcare culturală care idolatriază conceptul unei vieți simple, capturând dorul de viața idilică trăită la țară, în comuniune cu natura, axandu-se pe durabilitate, viață ecologică, și tradiție.

Dacă acest trend te caracterizează și te-ai îndrăgostit de atmosfera liniștită și plină de romantism pe care o degajă, iată câteva trucuri care te vor ajuta să aduci un aer Cottagecore în casa ta:

 

Alege textile din materiale naturale

Gândește-te la verile petrecute la țară și încearcă să recreezi atmosfera din casele bunicilor, în care natura se regăsea sub forme diferite în toate elementele de decor, de la cuverturi, la covoare și fețe de masă, toate materialele pe care le foloseau bunicii noștri erau naturale și textilele erau țesute manual.

În ziua de astăzi este mai greu să găsești textile pentru casă realizate manual, însă caută țesături și materiale naturale, în nuanțe care apar în mod obișnuit în natură – perdele diafane în culori neutre, cuverturi din petice colorate în nuanțe pastelate, perne cu accente croșetate, traverse pentru masă care imită macrameurile și covoare din iută, sfoară sau bumbac. Micile detalii precum ciucurii și franjurile se potrivesc de minune în tot acest peisaj bucolic și plin de farmec.

 

Transformă-ți casa într-o grădină idilică

De la ramuri de magnolie, la ghirlande din spice, de la buchete de flori de camp până la copaci și ghivece cu plante verzi, plantele și florile vor crea senzația de spațiu exterior, chiar la tine acasă. Poate că încă nu este sezonul florilor de câmp, însă le poți înlocui cu success cu flori artificiale, care sunt ușor de întreținut și a căror varietate nu ține cont de sezon.

Decorează ușile cu ghirlande din frunze verzi, umple vazele cu buchete de flori de câmp colorate, folosește în decorul camerelor copaci sau ramuri pline de flori, iar efectul va fi proaspăt și reconfortant.

 

Creează-ți un colț de relaxare

Cottagecore este un trend ce invită la o viață mai simplă, mai relaxantă, așa că un colț confortabil, unde să poți citi o carte bună sau bea o ceașcă de ceai este esențial. Fie că alegi un fotoliu confortabil așezat în fața unui șemineu sau o măsuță cochetă în fața unui geam, important este ca atmosfera să fie caldă și confortabilă, iar odată ajuns în colțișorul tău de relaxare să te poți bucura de plăcerile simple ale vieții.


Folosește ceramică cu motive florale

O masă frumos așezată nu trebuie să fie limitată la ocazii formale, ci este ceva ce poți face în fiecare zi, sau cel puțin în weekend-uri.

Nu trebuie să fie un decor scump, însă dacă îți dorești o amenajare în stilul Cottagecore, piesele care nu pot lipsi sunt cele ceramice. De la farfurii spectaculoase ce amintesc de conacele englezești pitorești până la sfeșnice și vaze sau ulcioare reinterpretate cu motive florale, ceramica trebuie să aibă acel aer de eleganță clasică, tradițională.


Optează pentru mobilier din lemn antichizat

Cottagecore este un trend care îmbrățișează natura, simplitatea, iar mobilierul din lemn și esențe naturale, alături de accesorii din fibre naturale să devin o necesitate. Însă, îmbinarea dintre tradițional și natură nu trebuie să lipsească dintr-un decor Cottagecore. Scaune, bănci, console și măsuțe din lemn antichizat sau cu aspect vintage se încadrează perfect în orice interior, iar texturi calde și organice în nuanțe naturale sau calde, îți vor face casa să pară mai confortabilă, mai elegantă și în același timp conectată la exterior.

 

Pentru a desăvârși aspectul Cottagecore al casei tale, adaugă lângă mobilierul din lemn piese de decor care să te ducă cu gândul la viața trăită la țară: coșuri din ratan sau iută, boluri și tăvi din lemn, suporți de umbrele în forme sau cu imprimeuri rustice, și corpuri de iluminat cu aspect vintage.

Sperăm că te-am inspirat în găsirea elementelor de decor în stil Cottagecore perfect pentru tine și casa ta. Pentru și mai multă inspirație descoperă noua colecție Iedera – Blue Cottage.

Ultimele stiri

  Produsul a fost adaugat in cos