Sfaturi Design interior | Oglinzile si lumina

Arma secretă în decorarea unui spațiu, oglinda, este mai mult decât un obiect practic în care să vă puteți observa propria reflexie. Aceasta poate fi folosită pentru a mări spațiul, pentru a amplifica lumina din încăpere și a crea reflexii interesante. Așadar, astăzi venim către tine cu câteva sfaturi pentru transformarea locuinței tale.

Utilizarea oglinzilor în decorarea pare destul de simplă, însă trebuie să ții cont de poziționarea lor, dimensiune și greutate și mai ales ramele și designul ramelor lor. Pentru a amplifica lumina naturală în toată camera, nu trebuie decât să amplasezi oglinda în colțul opus (față în față) cu fereastra sau lângă ea. Chiar dacă afară este înnorat, oglinda reușește să valorifice orice lumină naturală prezentă. Cu cât oglinda este mai mare și mai bine poziționată, cu atât spațiul este mai luminos și pare mai mare.

De reținut că nu numai lumina naturală poate fi valorificată în acest fel, ci orice tip de sursă de lumină. Dacă, de exemplu, trebuie să decorezi un spațiu care nu are parte de lumină naturală și este foarte întunecat, poți plasa o oglindă lângă o lampă/veioză și vibe-ul camere poate deveni cu totul altul.

Crearea unui punct focal cu o oglindă

Când ne gândim la oglinzi, în mare parte ne gândim la artă, la o ramă ornată cu diferite modele. O oglindă cu o ramă sculptată poate avea același impact pe care îl are un tablou. Fie că alegi o oglindă pe care o agăți pe perete, una pe care o poziționezi pe un corp de mobilier sau una mare, de sine stătătoare, ea poate dicta centrul camerei. Se poate opta, de asemenea, pentru gruparea mai multor oglinzi mici, de aceleași dimensiuni, pe un perete, cu sau fără rame, rezultatul va fi unul spectaculos.

Transformă oglinda într-o fereastră

În camerele în care nu ai ferestre, cum ar fi baia sau holul, o oglindă poate face diferența. Alege o oglindă cu un design masiv pentru a maximiza luminozitatea. Poți opta și pentru acele oglinzi cu rame care imită o fereastră.

Joacă-te cu formele și simetriile

Nu te limita doar la acele oglinzi pătrate sau dreptunghiulare. Îndrăznește să alegi oglinzi cu diferite forme și dimensiuni, mai puțin convenționale. Aranjarea și poziționarea lor o poți face așa cum simți. De exemplu, poți pune o oglindă verticală, în plan orizontal în spatele unui pat. Sau poți pe ambele părți ale unei ferestre sau uși să pui două oglinzi. Aceasta poziționare ofera senzația de echilibru și reflectă partea opusă a camerei.

Pentru a utiliza o oglindă ca un element de decor, consider-o o piesă de artă. Spre deosebire de o poză sau un tablou, la oglindă trebuie să fii foarte atent unde o poziționezi și ce anume se reflectă în ea, pentru că va deveni o piesă de artă în sine. Așadar, optează pentru o priveliște frumoasă, o zonă luminoasă sau elemente de decor fabuloase.

Sperăm că acum îți va fi mult mai ușor să alegi oglinzile perfecte pentru casa ta.

Ultimele stiri

  Produsul a fost adaugat in cos