Tendințe în amenajarea camerei copiilor în 2021

Cum arăta camera ta când erai copil? Cei mai mulți dintre noi au crescut în case mici, în care camerele copiilor, dacă existau, erau înghesuite, terne, fără nimic special. Poate tocmai de aceea ne dorim ca dormitoarele copiilor noștri să fie pline de culoare, de viată, de mobilier special creat pentru cei mici și decorațiuni care să se potrivească personalitații lor. Dacă ești pe cale de a deveni părinte sau vrei să redecorezi camera copilului tău, ideile noastre pentru decorarea camerelor celor mici s-ar putea să-ți fie de ajutor.

Împărțirea camerei copiilor

Camera copiilor trebuie să fie multifuncțională, ținând cont de vârsta celui mic. Copilul își percepe camera ca pe un spațiu personal, prin urmare, trebuie organizată astfel încât să se potrivească personalității lui, fiind în acelși timp un spațiu confortabil și bine delimitat în trei zone distincte - de relaxare, jocuri și activități.

 

Zona de odihnă ar trebui să fie gândită ca un loc de relaxare care invite la somn - un pat cu o noptieră, o veioza haioasa sau o lustra elegantă, alături de perne colorate, covoare moi și o decorațiuniune de perete vor crea un design ce invită la relaxare și oferă un sentiment de siguranță.

Zona de joacă este locul în care cel mic își petrece timpul în mod creativ și vesel. Deoarece această zonă ocupă un spațiu destul de mare, îl poți amenaja cu succes într-un mod simplu - un covor mare, câteva taburete drăguțe sau pufuri moi și poate o măsuță sau un cort, vor face din această zonă una pe care copilul tău o va iubi și în care va avea spațiu suficient.

Zona de lucru este de cele mai multe ori determinată de amplasarea sursei de lumină, locul dedicat lecțiilor trebuie să fie poziționat cu fața către o sursa de lumina, ideal naturală. În același timp, biroul trebuie să fie functional și să aibă înălțimea adecvată, iar scaunul pentru birou să fie confortabil.

Deși din punct de vedere vizual ar părea ideal, nu este absolut necesar să decorezi toate zonele funcționale în același stil. Alegând pentru fiecare propria schemă de culori și decor, poți face interiorul mai interesant și mai variat.

Tendințe de culoare pentru camera copiilor în 2021

Odată definite cele trei zone funcționale, te poți concentra pe partea vizuală. Vremurile în care albastrul era dedicat camerelor de băieți, iar rozul camerelor de fete au dispărut de mult. Paleta modernă pentru camerele copiilor mici, școlarilor și adolescenților practic nu implică diferențe de gen și include nuanțe neutre cu anumite accente de culori:

 

Albul este o alegere perfectă pentru camera unui nou-născut – inspiră puritate și curățenie și este ușor de accesorizat, indiferent dacă vei avea un băiețel sau o fetiță. Ar trebui să eviți aglomerările de culoare inutile, optând în schimb pentru variante neutre precum alb fum, alb bumbac sau alb acuarelă.

Griul perlat și griul pal. Griul este una dintre cele mai la modă nuanțe pentru camerele copiilor și, desi mulți ar putea crede că este o alegere plictisitoare și ternă, realitatea este că nuanțele de gri deschis oferă calm și o strălucire moale și stilată. În plus, tapetul și mobilierul în această culoare dau posibilitatea adăugării unor nuanțe mai profunde, creând un decor elegant.

Rozul prăfuit este o nuanță mai puțin pretențioasă decât rozul clasic, fiind în același timp mai moale, mai veselă și mult mai versatilă putând fi folosită ca accent chiar și în camerele pentru băieți.

Bejul este o altă nuanță clasică care creează cea mai potrivită bază pentru combinații de culori elegante și potrivite pentru camerele copiilor.

Lavanda este o nuanță care poate fi folosită în enorm de multe combinații, este o nuanță calmă și liniștitoare, incredibil de prietenoasă cu aproape toate culorile.

Turcoazul răcoros și bogat va crea o atmosferă confortabilă și veselă în camera unui copil.

Toate culorile despre care am vorbit alcătuiesc paleta principală pentru decorarea camerelor copiilor. La acestea poți adăuga alte nuanțe în funcție de preferințele tale sau ale celui mic - albastru prăfuit, verde mentă, galben însorit, cafeniu sau maro auriu.

Tendințe în amenajarea camerelor de fete

Camera unei fetițe este cel mai ușor de amenajat deoarece fetele sunt mai deschise, mai comunicative și chiar de la varste foarte mici știu exact cum își doresc să arate camerele lor. De obicei, în cazul fetițelor este esențial să existe un colț cu adevărat fabulos și confortabil în care cea mica să se simtă ca o prințesă.

 

De la oglinzi cu lebede în nuanțe de roz prăfuit și unicorni colorați la perne cu norișori, covorașe moi și perdele diafane, până la taburete din catifea și cuiere cu animale drăgălașe, decorul camerei unei fetițe trebuie să dea senzația de lume de poveste, de univers feeric din care să nu lipsească elementele fabuloase.

Nuanțele pastelate sunt printre preferatele fetelor, iar dacă vrei să adaugi puțină strălucire, câteva accente aurii vor definitiva un design cald, feminin și vesel.

Pereții sunt la fel de importanți și fac parte dintr-un decor unitar, iar un tapet cu motive geometrice sau cu animale haioase este perfect pentru o cameră pe care fiica ta o va adora.

Nu uita nici de magia pe care o creează iluminarea. Corpurile de iluminat spectaculoase sunt un must-have pentru un interior modern în camera unei fetițe, a unei școlare sau a unei adolescente. În funcție de vârsta fiicei tale, dar și de personalitatea ei poți alege între lămpi de veghe cu animale fabuloase, veioze elegante sau haioase și lustre în nuanțe vesele cu motive florale.

Tendințe în amenajarea camerelor de băieți

Amenajarea camerei unui baiețel este mai dificilă, preferințele băieților se schimbă mult mai des și mereu vin cu idei noi despre felul în care și-ar dori să arate camera lor. Cu toate acestea, le poți face pe plac ținând cont de tendințele anului 2021 pentru decorarea camerei copiilor.

 

Poate una dintre cele mai importante tendințe în amenajarea camerei unui băiat este tema spațială.

Dacă copilul tău este interest de planete îndepărtate, stele și nave spațiale amenajarea camerei lui devine mai ușoară. Alege pentru pereți tapet în nuanțe de gri deschis sau albastru, în funcție de iluminarea camerei, adaugă veioze sau lustre sub formă de corpuri cerești, decorațiuni cu astronauți sau nave spațiale, perne sub formă de stele sau norișori, iar rezultatul îl va fascina pentru multă vreme.

Indiferent de tendințe interiorul camerei copiilor trebuie să îi reflecte personalitatea și să îi ofere tot confortul într-un spațiu vesel și sigur.

Ultimele stiri

  Produsul a fost adaugat in cos